General Thesis วิทยาลัยเกษตรและเทคโนโลยีพังงา
The Study of Khi Maud Cookie with Dokkha Rice วิทยาลัยเกษตรและเทคโนโลยีพังงา
Phang-nga College of Agriculture and Technology By Phang-nga College of Agriculture and Technology วิทยาลัยเกษตรและเทคโนโลยีพังงา
Introduction วิทยาลัยเกษตรและเทคโนโลยีพังงา
Background of the study Kanom Khi Maud are popular in southern part of Thailand it looks like sand. There are many ingredients such as Dokkha rice, coconut roast, and sugar The word “cookie” from Dutch language. The meaning of cookie is a small piece of cake. Bristish call biscuits and popular for break time on special events. We can found Dokkha rice at Phang-nga province Dokkha rice strong for desease. There are many useful both carbohydrate and protein. We use Kanom Khi Maud and Dokkha rice for Khi Maud cookie with Dokkha rice instead of flour and mix together with Khi Maud. Easy to eat and suit for everyone who like cookies. วิทยาลัยเกษตรและเทคโนโลยีพังงา
The Objectives วิทยาลัยเกษตรและเทคโนโลยีพังงา
The Objectives 1. To study the quantity of Dokkha rice suit for making Khi Maud Cooking with Dokkha rice. 2. To study about and temperature concerning with keeping Khi Maud Cookie with Dokkha rice. วิทยาลัยเกษตรและเทคโนโลยีพังงา
The Hypothesis วิทยาลัยเกษตรและเทคโนโลยีพังงา
The Hypothesis 1. The different quantity of Khi Maud with Dokkha rice get different character of Khi Maud Cookie , too. 2. The different of time and temperature have result to quality while storage. วิทยาลัยเกษตรและเทคโนโลยีพังงา
The Scope of Thesis วิทยาลัยเกษตรและเทคโนโลยีพังงา
The Variable of Thesis วิทยาลัยเกษตรและเทคโนโลยีพังงา
The Variable of Thesis Variable Test 1 Test 2 Independent Variable The Quantity of Dokkha rice Time Temperature The character of product Quality Dependent Variable Ingredients Quality Packaging Size Controlled Variable วิทยาลัยเกษตรและเทคโนโลยีพังงา
The Recipe of Khi Maud Cookie with Dokkha Rice Making Test วิทยาลัยเกษตรและเทคโนโลยีพังงา
The Recipe Test Recipe 1 Recipe 2 Sugar 250 gram Sugar 250 gram Dokkha rice 150 gram Coconut roast 500 gram Recipe 2 Sugar 250 gram Dokkha rice 250 gram Coconut roast 500 gram Recipe 3 Sugar 250 gram Dokkha rice 350 gram Coconut roast 500 gram Recipe 4 Sugar 250 gram Dokkha rice 450 gram Coconut roast 500 gram วิทยาลัยเกษตรและเทคโนโลยีพังงา
Cookie Recipe Wheat flour 250 gram Butter 500 gram Sugar 150 gram Eggs 2 eggs Baking powder 10 gram Baking Soda 3 gram Salt 0.5 gram วิทยาลัยเกษตรและเทคโนโลยีพังงา
Equipments วิทยาลัยเกษตรและเทคโนโลยีพังงา
1. Equipments for Kanom Khi Maud Sugar Dokkha rice Coconut roast วิทยาลัยเกษตรและเทคโนโลยีพังงา
2. Epuipaments for Khi Maud Cooking with Dokkha rice Wheat flour Butter Dokkha rice Baking Soda Baking powder Salt Sugar Eggs วิทยาลัยเกษตรและเทคโนโลยีพังงา
3. Equipments วิทยาลัยเกษตรและเทคโนโลยีพังงา Scales Spoon Tray Spatular Mixxing bow Oven Flour mixer วิทยาลัยเกษตรและเทคโนโลยีพังงา
The experiment for Khi Maud Cookie Dokkha rice วิทยาลัยเกษตรและเทคโนโลยีพังงา
How to make Khi Maud cookkie with Dokkha rice 1. Mix Khi Maud Fill Dokkha rice Coconut roast Fill sugar Kanom Khi Maud Mix it together วิทยาลัยเกษตรและเทคโนโลยีพังงา
2. Mix Khi Maud cookie with Dokkha rice Cookkie Khi Maud Stay dough Mix it together วิทยาลัยเกษตรและเทคโนโลยีพังงา
2. Ingredients of Khi Maud with Dokkha rice Beat the butter Fill eggs Fill flour Forming วิทยาลัยเกษตรและเทคโนโลยีพังงา
3. Forming baking cookie Khi Maud with Dokkha rice Put in the tray Lump weight Wait until cool In the oven วิทยาลัยเกษตรและเทคโนโลยีพังงา
4. Packaging วิทยาลัยเกษตรและเทคโนโลยีพังงา
The storage Keep at temperature 9 c Keep at temperature 27 c วิทยาลัยเกษตรและเทคโนโลยีพังงา
The result of experiment วิทยาลัยเกษตรและเทคโนโลยีพังงา
Quantity of Dokkha rice Table1 The result of experiment quality about the differences of Dokkha rice that use for this experiment Quantity of Dokkha rice Average score of characteristics that evaluate the product Color Smell taste touch like Recipe 1 150 g 7.10b 7.60b 7.67b 7.43b Recipe 2 250 g 8.67a 8.63a 8.87a 8.93a Recipe3 350 g 8.03a 7.53b 7.37b 7.46b Recipe 4 450 g 7.80b 7.27b 7.56b วิทยาลัยเกษตรและเทคโนโลยีพังงา
Score(week) and temperature c° Table 2 the result of quality analysis of Khi Maud cookie with Dokkha rice in the part of sense character Attribute Score(week) and temperature c° 1 2 3 4 9c° 27c° Brown 10.15a 12.15a 11.15a 13.00a Abnormal odor 0.90b 1.00b 1.50b 1.09b 2.21b Unusual taste 1.05b 1.52b Soft texture 2.05b 1.65b 2.37c 4.80b 2.67c วิทยาลัยเกษตรและเทคโนโลยีพังงา
The result and recommend วิทยาลัยเกษตรและเทคโนโลยีพังงา
The conclusion of experiment about quality of texture Color formula 2 Maximum Score 8.67 Smell formula 2 Maximum Score 8.63 Taste formula 2 Maximum Score 8.67 Touch formula 2 Maximum Score 8.87 Total like formula 2 Maximum Score 8.93 วิทยาลัยเกษตรและเทคโนโลยีพังงา
The conclusion of time for storage Approximate time to storage Khi Maud cookie with Dokkha rice are 27ํc and 9ํc We can keep cookies in the refrigerator for 4 weeks at room temperature for 4 weeks too . And there are little differences from color and texture. วิทยาลัยเกษตรและเทคโนโลยีพังงา
Advantages 1. Khi Maud Cookie with Dokkha rice are satisfy for customer. 2. We can use the result of experiment to improve for cookies products. 3. We can make for in create income. 4. Increate for high value of products.
Recommend 1. Do experiment with other kinds of rice. 2. Increate cereal. 3. Products to other characters. วิทยาลัยเกษตรและเทคโนโลยีพังงา
Issue Thesis วิทยาลัยเกษตรและเทคโนโลยีพังงา
Thank you วิทยาลัยเกษตรและเทคโนโลยีพังงา