งานนำเสนอกำลังจะดาวน์โหลด โปรดรอ

งานนำเสนอกำลังจะดาวน์โหลด โปรดรอ

UK Food Policy. Food Matter (Policy) July 2008 UK Food Security Assessment : Detailed Analysis August 2009; update January 2010 Food 2030 (Strategy) January.

งานนำเสนอที่คล้ายกัน


งานนำเสนอเรื่อง: "UK Food Policy. Food Matter (Policy) July 2008 UK Food Security Assessment : Detailed Analysis August 2009; update January 2010 Food 2030 (Strategy) January."— ใบสำเนางานนำเสนอ:

1 UK Food Policy

2 Food Matter (Policy) July 2008 UK Food Security Assessment : Detailed Analysis August 2009; update January 2010 Food 2030 (Strategy) January 2010 การจัดทำยุทธศาสตร์ความมั่นคง อาหารของ UK Department for Environment, Food and Rural Affairs (Defra) The Strategy Unit, Cabinet Office 1 2 3

3 ( จัดทำโดย the Cabinet Office Strategy Unit’s report in July 2008 ) เป็นนโยบายของรัฐบาล ด้านอาหาร เรียกร้องให้เกิดการบูร ณาการ ระหว่างภาครัฐบาล เน้นการแก้ไขปัญหา 2 ด้าน Climate Change โรคอ้วน 1. Food Matter

4 2. UK Food Security Assessment : Detailed Analysis August 2009; update January 2010 จัดทำโดย Department for Environment, Food and Rural Affairs (Defra ) วิธีการประเมินความ มั่นคง ด้านอาหาร แนวทางการประเมิน แบ่งเป็น 6 themes ในแต่ละ themes มีการกำหนด ตัวชี้วัด

5 1.Global availability 2. Global resource sustainability 3. UK availability and access 4. UK food chain resilience 5. Household food security 6. Safety and confidence Six Themes UK Food Security Assessment: Detailed Analysis

6 Theme 2: Global resource sustainability Headline indicator : ปริมาณผลผลิตอาหารต่อจำนวนคน Supporting indicators : 1.1 อัตราการเพิ่มขึ้นของปริมาณธัญญาหาร 1.2 ราคาพืชผลทางการเกษตร 1.3 Stock อาหารต่ออัตราการบริโภค 1.4 ส่วนแบ่งด้านการผลิต 1.5 การค้าพืชผลทางการเกษตร 1.6 ค่าใช้จ่ายด้าน R&D 1.7 ผลกระทบจากการเกิดโรคในสัตว์ Headline indicator : การเปลี่ยนแปลงการใช้ที่ดินในระดับโลก Supporting indicators : 2.1 ความรุนแรงของปัญหาการใช้ปุ๋ย 2.2 การเก็บกักฟอสเฟตในหิน 2.3 น้ำใช้ในการผลิตพืชผลทางการเกษตร 2.4 น้ำที่ถูกเก็บกักเพื่อการเกษตรกรรม 2.5 Stock ของปริมาณปลาในระดับโลก Theme 1: Global availability

7 UK Food Security Assessment: Detailed Analysis Theme 4: UK food chain resilience Theme 3: UK availability and access Headline indicator : ความหลากหลายของ Supply ใน UK Supporting indicators : 3.1 สัดส่วนการนำเข้าจาก EU สู่ UK 3.2 ความหลากหลายของพืชผัก และผลไม้ 3.3 ปริมาณการผลิตของ EU และ UK 3.4 ภาวะฉุกเฉิน/อันตรายที่อาจจะเกิดขึ้น 3.5 ความหลากหลายและความยืดหยุ่นของ การนำเข้า Headline indicator : การพึ่งพาด้านพลังงานในห่วงโซ่อาหาร Supporting indicators : 4.1 ความไว้วางใจในปริมาณพลังงานที่มีอยู่ 4.2 ความหลากหลายการนำเข้าน้ำมันและแก๊ส 4.3 แผนธุรกิจที่ดำเนินติดต่อกันมา 4.4 Stock ของสินค้าขายปลีก และธัญญาหาร 4.5 ความหลากหลายด้านอุตสาหกรรมอาหาร 4.6 ผลดีของการมีผู้ผลิตรายใหญ่ๆ ใน UK 4.7 ยุทธศาสตร์ด้านการขนส่งทางบก

8 UK Food Security Assessment: Detailed Analysis Theme 6: Safety and confidence Theme 5: Household food security Headline indicator : รายได้ต่อครัวเรือนต่ำ Supporting indicators : 5.1 ความสัมพันธ์ของราคาผัก และผลไม้ 5.2 ราคาของอาหาร 5.3 การเก็บกักอาหารในระดับครัวเรือน Headline indicator : สถานการณ์เชื้อจุลินทรีย์ก่อโรคในอาหาร Supporting indicators : 6.1 การตรวจสอบสถานการณ์ความปลอดภัยด้าน อาหารอย่างละเอียด 6.2 การป้องกันอาหารผ่านระบบประกันคุณภาพ 6.3 ความมั่นใจในการตรวจสอบความปลอดภัยด้าน อาหาร

9 For each indicator, three assessments are made, based on traffic light UK Food Security Assessment: Detailed Analysis = favourable position = somewhat unfavorable / uncertain / mixed. =very unfavourable position

10 Summary : Assessment Themeปัจจุบัน (ค.ศ.2010) อดีต (ช่วงปีค.ศ.1990) อนาคต (ค.ศ ) 1. Global availability Improved 2. Global resource sustainability Deteriorated 3. UK availability and access Similar 4. UK food chain resilience Improved 5. Household food security Improved 6. Safety and confidence n/a UK Food Security Assessment: Detailed Analysis

11 จัดทำโดย Department for Environment, Food and Rural Affairs (Defra ) 3. Food 2030 (Strategy) January 2010 Vision 6 Strategy

12 for a sustainable and secure food system for 2030 What we want by 2030… 1. Consumers are informed, can choose and afford healthy, sustainable food. this demand is met by profitable, competitive, highly skilled and resilient farming, fishing and food businesses, supported by first class research and development. Vision 2. อาหารจะถูกผลิต แปรรูป และขนส่ง เพื่อเลี้ยง ประชากรของโลกที่กำลังเพิ่มขึ้น โดย - ใช้ทรัพยากรธรรมชาติอย่างยั่งยืน - enable the continuing provision of the benefits and services a healthy natural environment provides - ส่งเสริมมาตรฐานสุขภาพและสวัสดิภาพของสัตว์ - ปกป้องให้อาหารปลอดภัย - ให้ความช่วยเหลือแก่ชุมชนในชนบท - เป็นผู้นำด้านความยังยื่นด้านอาหารในระดับสากล

13 What we want by 2030… 3. ความมั่นคงด้านอาหารของเรา จะเกิดจากความเข้มแข็งของภาคเกษตรกรรม และภาคส่วนด้านอาหารที่เข้มแข็ง รวมถึงการเชื่อมโยงการค้ากับ EU และประชาคมโลก ซึ่งส่งเสริมพัฒนาเศรษฐกิจ 4. มี low carbon food system ที่มีประสิทธิภาพ (any waste is reused, recycled or used for energy generation) for a sustainable and secure food system for 2030 Vision

14 Priorities for FOOD 2030

15 1. Encouraging people to eat a healthy, sustainable diet Access and affordability Goal for 2030 Education, information and personal responsibility Tackling under-nutrition in developing countries

16 2. Ensuring a resilient, profitable and competitive food system Goal for 2030 Efficient use of resources A innovative and skilled sector, providing good jobs A constructive relationship between Government and industry A resilient and competitive food sector

17 3. Increasing food production sustainably Goal for 2030 Natural resources are valued Globally, agriculture needs to produce more food sustainably and impact less Competitive, flexible farming and fishing industries

18 4. Reducing the food system’s greenhouse gas emissions Goal for 2030 A competitive, productive food sector Consumer support for low carbon food A food sector supporting the UK Low Carbon Transition Plan Global goals for low carbon food

19 5. Reducing, reusing and reprocessing waste Goal for 2030 Food waste is avoided as far as possible Surplus food is valued Tackling waste in developing countries

20 6. Increasing the impact of skills, knowledge, research and technology Goal for 2030 Information and best practice are shared Research is joined up across disciplines and translated effectively into practice The public are engaged with and support food science and research Skills are at the heart of successful food, farming and fishing businesses The UK is a world leader on food R&D

21 THE END

22 Approach การบูรณาการด้านนโยบายอาหารระหว่างภาครัฐ October 2008 – จัดตั้ง Cabinet sub-committee on food ประกอบด้วย The Secretary of State for Environment Food and Rural Affairs ) – a Council of Food Policy Advisers การดำเนินงานร่วมกับภาคส่วนอื่นๆ การดำเนินงานบนพื้นฐานของหลักด้านวิทยาศาสตร์ ( หลักฐานและงานวิจัยด้านวิทยาศาสตร์ ) การคำนึงถึงการดำเนินงานที่ทำอยู่ในปัจจุบัน ( ถอด บทเรียน ) ใช้แนวทางที่เหมาะสมมากที่สุดเพื่อให้สิ่งที่เราต้องการ สำเร็จ ( ออกกฎหมายเท่าที่จำเป็น ) การบูรณาการดำเนินงานระหว่างในประเทศ, ในระดับ EU และในระดับนานาชาติ

23 Measuring progress (indicators for sustainable food) 1. enabling and encouraging people to eat a healthy, sustainable diet.


ดาวน์โหลด ppt UK Food Policy. Food Matter (Policy) July 2008 UK Food Security Assessment : Detailed Analysis August 2009; update January 2010 Food 2030 (Strategy) January.

งานนำเสนอที่คล้ายกัน


Ads by Google