Presentation English Subject Thai dishes Panida Phosuk No.36 M.5/12 Present to Teacher Jantana khamanukul Kanchananukroh School Kanchanaburi Province
Exercise Match the names of the following Thai dishes with their descriptions. Write the number each description in front of its Thai name. Thai dishes Descriptions _ แกงจืดมะระหมูสับ 1. Chilli hot minced pork cooked in the Northeastern Thai style _____ แกงไก่ 2. Sweet and sour pork _____ แกงเขียวหวานไก่ 3. Stir – fried cauliflower with pork
_____ แกงมัสมั่น _____ แกงส้มปลา _____ แกงจืดหมู _____ ต้มยำกุ้ง _____ ข้าวต้มกุ้ง _____ ข้าวผัดกุ้ง _____ หมูผัดดอกกะหล่ำ 4. Mild-flavour soup with pork 5. Chicken red curry 6. Wanton soup with roast pork 7. Green curry with chicken 8. Rice with boiled chicken meat 9. Muslim curry 10. White noodles with pork
_____ กุ้งผัดคะน้า _____ ผัดเปรี้ยวหวานหมู _____ ข้าวมันไก่ _____ เส้นใหญ่แห้งหมู _____ ลาบหมู _____ เกี๊ยวน้ำหมูแดง _____ แกงเขียวหวานปลา ดุก 11. Chilli hot and sour prawn soup 12. Stir-fried Chinese broccoli with shrimp 13. Rice soup with shrimp 14. Fish and vegetables in hot spicy soup 15. Green curry with catfish 16. Fried rice with shrimp 17. Mild-flavour soup with minced pork and bitter melon