งานนำเสนอกำลังจะดาวน์โหลด โปรดรอ

งานนำเสนอกำลังจะดาวน์โหลด โปรดรอ

 Not breathing!  Respiration is the process of releasing energy from food molecules  Bacteria and Fungi carry out: - Aerobic respiration ( การหายใจแบบใช้

งานนำเสนอที่คล้ายกัน


งานนำเสนอเรื่อง: " Not breathing!  Respiration is the process of releasing energy from food molecules  Bacteria and Fungi carry out: - Aerobic respiration ( การหายใจแบบใช้"— ใบสำเนางานนำเสนอ:

1  Not breathing!  Respiration is the process of releasing energy from food molecules  Bacteria and Fungi carry out: - Aerobic respiration ( การหายใจแบบใช้ ออกซิเจน ) - with the presence of oxygen - Anaerobic respiration ( การหายใจแบบไม่ใช้ ออกซิเจน ) -without the presence of oxygen.

2  Glucose can be respired (used to provide energy) in a similar way to respiration in most other organisms: C 6 H 12 O 6 6O 2 6CO 2 6H 2 O Energy Glucose Oxygen Carbon dioxide Water +++ Cell

3  If there isn’t enough oxygen available, then fungi can respire anaerobically, still using glucose for example:  The energy output from anaerobic respiration is much smaller than for aerobic respiration. C 6 H 12 O 6 2CO 2 2C 2 H 5 OH Energy Glucose Carbon dioxide Ethanol + + Cell

4  Some bacteria and fungi can produce lactic acid ( กรด น้ำนม ) as a by-product ( ผลิตผลพลอยได้ ) of anaerobic respiration. C 6 H 12 O 6 2CH 3 CH(OH)COOH Energy Glucose Lactic Acid + Cell

5  Bacteria releasing energy from food molecules  Bacteria may undertake either aerobic or anaerobic respiration (depending on the species, and the environment) and may produce alcohol or lactic acid as a by- product.

6  The special term fermentation ( การหมักดอง ) is used to describe anaerobic respiration of carbohydrates ( คาร์โบไฮเดรต ) to produce an alcohol or acid.

7  Yeast fermentation produces the ethanol ( เอทา นอล ) which may be used in alcoholic beverages ( แอลกอฮอล์ ).  Yeast fermentation produces the carbon dioxide ( ก๊าซคาร์บอนไดออกไซด์ ) that makes bread rise - the alcohol evaporates during baking of the bread.  Silage ( อาหารสัตว์ ) is also a product of fermentation, the acid produced preserves surplus grass ( หญ้า ).


ดาวน์โหลด ppt  Not breathing!  Respiration is the process of releasing energy from food molecules  Bacteria and Fungi carry out: - Aerobic respiration ( การหายใจแบบใช้

งานนำเสนอที่คล้ายกัน


Ads by Google